29 қазанда бракераж комиссиясы мектеп асханасында тамақтануды тексерді.
Тексеру кезінде бракераж комиссиясы мәзірді, тағам дайындау сапасы мен буфет өнімдерін тексерді.
Тамақтану кестесі мен күнделікті мәзір асхана стендінде орналасқан. Асхана бойынша кезекшілік ұйымдастырылды, оқушылар сынып жетекшісінің, кезекші педагогтың қатысуымен тамақтанады. Ауыз су режимі және қол жуу режимі ұйымдастырылған.
Оқу жылының басында мектепте тамақтандыруды ұйымдастыру бойынша барлық қажетті бұйрықтар шығарылды, тамақтануды ұйымдастыру мен сапасын бақылау жөніндегі комиссия, бракераж комиссиясы құрылды. Комиссияның жұмыс жоспарлары әзірленді. Барлық қажетті құжаттар бар және талаптарға сәйкес толтырылады. Ас блогы мен тамақтану залының санитарлық жағдайы нормаларға сәйкес келеді.
Отыратын орын саны-60. Ас блогының және тамақтану залының санитариялық жай-күйін бақылауды мектептің тамақтануды ұйымдастыру мен сапасын бақылау жөніндегі комиссиясы жүзеге асырады. Тоңазытқыш және жылу жабдықтарының температуралық режимі сақталады.
Өнімдерді сақтау санитарлық нормаларға сәйкес жүзеге асырылады. Тағамдарды дайындауға арналған технологиялық карталар бар. Мәзірді талдау тағамдардың ассортименті әртүрлі деген қорытынды жасауға мүмкіндік береді. Азық-түліктің түсуі мен сапасын бақылауды мектептің тамақтануды ұйымдастыру мен сапасын бақылау жөніндегі комиссиясы жүзеге асырады.
Ауыз су режимін ұйымдастыру мәселесі мектепте өте маңызды болып саналады. Балалар үшін мектеп асханасында орнатылған ауыз су сүзгісі еркін қолжетімді.Тамақтану туралы барлық ақпарат мектеп асханасының стендіне ілінді.